Dondurulmuş Baton Et Döner
Blok Dönerlerde dikkat edilecek hususlar
-18 °C’deki blok döner şu işlemler uygulanarak pişirilmeli ve dilimlenmelidir:
• Blok döner, kolisinden çıkarıldıktan sonra altına daire şeklinde metal ayna yerleştirilmelidir.
• Bloğun içerisindeki boru kesinlikle çıkarılmamalı, yerine başka boru takılmamalıdır.
• Başlangıç için pişirme işlemi 15-20 dakika kısık ateşte yapılmalı, ardından normal ateşte pişirmeye devam edilmelidir.
• Blok döner ile ateş arasında 6-10 cm. mesafe bırakılmalıdır. Pişirme işlemi sırasında radyan sıcaklıkları altta fazla üstte az olacak şekilde ayarlanmalıdır.
• Pişen ürün kesildikten sonra alttaki tavada biriktirilerek, pişme işleminin tamamlanması sağlanmalıdır.
• Çok fazla bekletildiği takdirde kuruma yapacağından pişme işlemi tamamlandığı anda tüketilmelidir.
Et Döner
Et Döner